Четверг, 25 июля 2024

Стать пилотом «Формулы—1»

Он молод, талантлив, амбициозен и уверен в своих силах. Люди, имеющие непосредственное отношение к гонкам, называют его подающим большие надежды и приглашают к участию в заездах. Выбор предложений огромен. Остается лишь одно — найти спонсоров, готовых вложить в юное дарование и… неплохо заработать!

ОБОГНАЛ СЫНА ШУМАХЕРА
Владимир Джиоржис — русский киприот, семикратный чемпион Кипра по картингу, участник чемпионата мира по этому виду спорта. В одном из чемпионатов (в 2012 году) из 130 человек вышел на финал четвертым. Потом, правда, «улетел» на 13—е. Тем не менее, сын Шумахера, его одногодка, участвовавший в гонках под фамилией матери, все это время оставался позади. Еще Владимир — участник гонок серии Formula Russia. В Moscow Raceway занял он 7—е место, в Казани — 6—е. Там же получил Кубок Талантливого молодого пилота.
В октябре прошлого года проходил тест в английской профессиональной команде West — Tec (президент Джон Миллер) на трассе в Сильверстоуне. Показал прекрасный результат и был зачислен на второе тестирование, которое проводилось в декабре в Валенсии. Результат — приглашениие на участие в чемпионате Formula Euro Open 2015 в команде West —Tec. Нельзя не сказать, что в пригласительном письме президент команды пишет о Владимире как о пилоте, у которого есть великое будущее. Оно и понятно: во время теста, который шел в течение двух дней, время круга Владимира составило 1.29.082. Лучший 21—летний пилот West—Tec из Тайланда, который участвует четыре года в чемпионатах «Формулы», показал результат 1.28.866.

ПОДАЮЩИЙ БОЛЬШИЕ НАДЕЖДЫ
На сегоднешний день у Владимира есть несколько приглашений на 2015 год. Вот чемпионаты, в которых его с нетерпением ждут: Formula 3 Euro Open (начало мая), Formula Azia F4 (начало мая), Formula Masters Russia (начало мая), BRDC England F4 (3—4 апреля). К сожалению, в связи с финансовым положением, с которым сталкивается семья молодого дарования, участие Владимира в Европейском чемпионате Formula Euro Open представляется слишком дорогостоящим. Пока по рекомендации Джона Миллера решили остановиться на более дешевой серии чемпионата в Англии — BRDC F4 и познакомить спонсоров с сильной выигрышной командой Douglas Motosport.
Отец Владимира — знаменитый на Кипре гонщик, который участвовал в раллли на машинах и мотоциклах. Когда мальчику исполнилось пять лет, папа купил ему картинг и посадил за руль. Начались тренировки в Ларнаке, куда родители возили его каждвые выходные. Так с пятилетнего возраста Владмир начал выигрывать кипрские чемпионаты по картингу. Потом решил перейти на «Формулу». Это совершенно иной уровень: и по мощности, и по скорости. Но гораздо более дорогостоящий. Участие в одном тесте стоит 9,5 тыс. евро в день. В соревнованиях — десятки, а порой и сотни тысяч евро.
Для поддержания хорошей физической формы и развития выносливости Владимир посещает спортзал, занимается кик—боксингом и ездой на велосипеде. Дома — на специальном симуляторе с компьютерными программами, развивающими навыки, необходимые в гонках на реальной трассе. По выходным тренируется на картинге. Тем не менее, «Формула» — это совершенно иное. Если какое—то время обходиться без машины, навыки постепенно утрачиваются. Для участия в соревнованиях пилоту необходимы специальные тренировки. Говоря профессиональным языком, тесты. На них собираются различные команды, платится за трек «Формулы—1» (поэтому такие огромные суммы). На одного—двух пилотов работает команда из 30 человек. И с утра до ночи идет напряженная работа. Перерыв только на обед. Прорабатываются мельчайшие детали, после чего все уезжают. Через месят тест проводится в другом месте. Потом — в другом. И все треки (если говорить про Европу) — только «Формулы—1».
Примечательно, что гонки учебе в школе никак не мешают. Приходя с занятий, Владимир садится за учебники. Потом идет на тернировку. По окончании — опять за книжки. Выходные все заняты. После картинга — вновь занятия. И в школе он один из лучших учеников. Учителя им не нарадуются.
Свое будущее Владимир видит только связанным с трассой. Его сегодняшняя цель — стать пилотом «Формулы—1».

ЛУЧШИЙ ОБЪЕКТ ДЛЯ ИНВЕСТИЦИЙ
В свои 17 лет Владимир — довольно популярная на Кипре личность. Каждый его заезд широко освешается кипрскими СМИ. Единственное, что осталось, найти компании, готовые инвестировать в юного пилота. Дело в том, что «Формула» — это самый дорогой вид спорта. Пилот должен быть либо выходцем из богатой семьи, либо быть талантливым и найти компании, готовые в него инвестировать. С тем, чтобы в дальнейшем получить прибыль. Владимир — один из сильнейших пилотов своего возраста в Европе. К сожалению, суммы, которые необходимы для участия в чемпионатах, непосильны обычным (и порой, богатым) семьям. В гонках «Формулы» участвуют миллионеры, миллиардеры, владельцы самых преуспевающих компаний, а также принцы и шейхи. Гонки считаются одним из лучших видов инвестиций. Существует специальная система спонсорской поддержки, заключается контракт. Самое сложное — это начало. Необходима начальная финансовая поддержка, которая уже в ближайшем будущем себя окупит с лихвой. По словам руководителя национальной автогоночной серии Formula Russia Александра Ананьева, подавляющее большинство контрактов подписывается не в офисах, а в VIP—ложе «Формулы».
Кроме того, если компания хочет с гордостью заявлять, что у нее своя команда в «Формуле», достаточно иметь одного пилота. В России это сейчас модно, такое могут позволить себе богатые фирмы, банки. Плюс, это мгновенная реклама! О компании узнают сразу же. Поэтому, если вы решили инвестировать в юного гонщика, поспешите: времени до предстоящих турниров осталось совсем немного!
Более подробную информацию о спонсорстве можно узнать по email: [email protected] (Владимир), [email protected] (Светлана), [email protected] и тел. 99843072 (Mikaelo Papadakis).

Share on vk
Share on odnoklassniki
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on telegram
Share on facebook
Подпишитесь на наши новости и получите бесплатный гид.
ГРАЖДАНСТВО ПО НАТУРАЛИЗАЦИИ:
полный гид по подготовке к сдаче необходимых экзаменов
Подпишитесь на наши новости и получите бесплатный гид.
ГРАЖДАНСТВО ПО НАТУРАЛИЗАЦИИ:
полный гид по подготовке к сдаче необходимых экзаменов
Подписка на новости
Еженедельный дайджест новостей
"Вестника Кипра"
Подпишитесь бесплатно прямо сейчас!
Подпишитесь на наши новости и получите бесплатный гид.
ГРАЖДАНСТВО ПО НАТУРАЛИЗАЦИИ:
полный гид по подготовке к сдаче необходимых экзаменов
Подписка на новости

Подпишитесь на еженедельный дайджест новостей “Вестника Кипра” бесплатно прямо сейчас!

    Подписка на новости

    Подпишитесь на еженедельный дайджест новостей “Вестника Кипра” бесплатно прямо сейчас!

      1            Application of terms

      1.1        These Terms apply to your use of the Website. By accessing and using the Website:

      a            you agree to these Terms; and

      b            where your access and use is on behalf of another person (e.g. a company), you confirm that you are authorised to, and do in fact, agree to these Terms

      on that person’s behalf and that, by agreeing to these Terms on that person’s behalf, that person is bound by these Terms.

      1.2        If you do not agree to these Terms, you are not authorised to access and use the Website, and you must immediately stop doing so.

       

      2            Changes

      2.1        We may change these Terms at any time by updating them on the Website. Unless stated otherwise, any change takes effect immediately. You are       responsible for ensuring you are familiar with the latest Terms. By continuing to access and use the Website, you agree to be bound by the changed

      Terms.

      2.2        We may change, suspend, discontinue, or restrict access to, the Website without notice or liability.

      2.3        These Terms were last updated on 29th May 2020.

       

      3            Definitions

      In these Terms:

      including and similar words do not imply any limit

      Loss includes loss of profits, savings, revenue or data, and any other claim, damage, loss, liability and cost, including legal costs on a solicitor and own client basis

      personal information means information about an identifiable, living person

      Terms means these terms and conditions titled Terms and conditions of use

      Underlying System means any network, system, software, data or material that underlies or is connected to the Website

      We, us or our means VESTNIK KIPRA Group

      Website means https://vkcyprus.com/

      You means you or, if clause 1.1b applies, both you and the other person on whose behalf you are acting.

       

      4            Your obligations

      4.1        You must provide true, current and complete information in your dealings with us and must promptly update that information as required so that the

      information remains true, current and complete.

      4.2        You must:

      a not act in a way, or use or introduce anything (including any virus, worm, Trojan horse, timebomb, keystroke logger, spyware or other similar feature) that in any way compromises, or may compromise, the Website or any Underlying System, or otherwise attempt to damage or interfere with the Website or any Underlying System; and

      b unless with our agreement, access the Website via standard web browsers only and not by any other method. Other methods include scraping, deep-linking, harvesting, data mining, use of a robot or spider, automation, or any similar data gathering, extraction or monitoring method.

      4.3 You indemnify us against all Loss we suffer or incur as a direct or indirect result of your failure to comply with these Terms.
       

      5            Intellectual property

      We (and our licensors) own all proprietary and intellectual property rights in the Website (including all information, data, text, graphics, artwork, photographs, logos, icons, sound recordings, videos and look and feel), and the Underlying Systems.

       

      6            Disclaimers

      6.1        To the extent permitted by law, we and our licensors have no liability or responsibility to you or any other person for any Loss in connection with:

      a the Website being unavailable (in whole or in part) or performing slowly;

      b any error in, or omission from, any information made available through the Website;

      c any exposure to viruses or other forms of interference which may damage your computer system or expose you to fraud when you access or use the Website. To avoid doubt, you are responsible for ensuring the process by which you access and use the Website protects you from this; and

      d any site linked from the Website. Any link on the Website to other sites does not imply any endorsement, approval or recommendation of, or responsibility for, those sites or their contents, operations, products or operators.

      6.2        We make no representation or warranty that the Website is appropriate or available for use in all countries or that the content satisfies the laws of all

      countries. You are responsible for ensuring that your access to and use of the Website is not illegal or prohibited, and for your own compliance with

      applicable local laws.

       

      7            Liability

      7.1        To the maximum extent permitted by law:

      a you access and use the Website at your own risk; and

      b we are not liable or responsible to you or any other person for any Loss under or in connection with these Terms, the Website, or your access and use of (or inability to access or use) the Website. This exclusion applies regardless of whether our liability or responsibility arises in contract, tort (including negligence), equity, breach of statutory duty, or otherwise.

       

      8            Privacy policy

      8.1        You are not required to provide personal information to us, although in some cases if you choose not to do so then we will be unable to make certain sections of the Website available to you. For example, we may need to have your contact information in order to provide you with updates from our Website.

      8.2        The personal information you provide to us is collected and may be used for communicating with you, statistical analysis, the marketing by us of products

      and services to you, credit checks (if necessary), and research and development.

      8.3        We may also collect technical information whenever you log on to, or visit the public version of, our Website. This may include information about the way

      users arrive at, browse through and interact with our Website. We may collect this type of technical information through the use of cookies and other

      means. Cookies are alphanumeric identifiers that we transfer to your computer’s hard drive to enable our systems to recognise your browser. If you want

      to disable cookies, you may do so by changing the settings on your browser. However, if you do so, you may not be able to use all of the functions on the

      Website. We use the technical information we collect to have a better understanding of the way people use our Website, to improve the way it works and

      to personalise it to be more relevant and useful to your particular needs. We may also use this information to assist in making any advertising we display

      on the Website more personalised and applicable to your interests.

      8.5        Generally, we do not disclose personal information to third parties for them to use for their own purposes. However, some of the circumstances in which

      we may do this are:

      a            to service providers and other persons working with us to make the Website available or improve or develop its functionality (e.g. we may use a third

      party supplier to host the Website);

      b I         n relation to the proposed purchase or acquisition of our business or assets; or

      c            where required by applicable law or any court, or in response to a legitimate request by a law enforcement agency.

      8.6        Any personal information you provide to us may be stored on the secure servers of our trusted service providers

       

      9            Suspension and termination

      9.1        Without prejudice to any other right or remedy available to us, if we consider that you have breached these Terms or we otherwise consider it

      appropriate, we may immediately, and without notice, suspend or terminate your access to the Website (or any part of it).

      9.2        On suspension or termination, you must immediately cease using the Website and must not attempt to gain further access.

       

      10         General

      10.1      If we need to contact you, we may do so by email or by posting a notice on the Website. You agree that this satisfies all legal requirements in relation to written communications.

      10.2      These Terms, and any dispute relating to these Terms or the Website, are governed by and must be interpreted in accordance with the laws of the

      Republic of Cyprus.

      Each party submits to the non-exclusive jurisdiction of the Courts of the Republic of Cyprus in relation to any dispute connected with these Terms or the

      Website.

      10.3      For us to waive a right under these Terms, the waiver must be in writing.

      10.4      Clauses which, by their nature, are intended to survive termination of these Terms, including clauses 5, 6, 7, 10.1, continue in force.

      10.5      If any part or provision of these Terms is or becomes illegal, unenforceable, or invalid, that part or provision is deemed to be modified to the extent

      required to remedy the illegality, unenforceability or invalidity. If a modification is not possible, the part or provision must be treated for all purposes as

      severed from these Terms. The remainder of these Terms will be binding on you.

      10.6      These Terms set out everything agreed by the parties relating to your use of the Website and supersede and cancel anything discussed, exchanged or

      agreed prior to you agreeing to these Terms. The parties have not relied on any representation, warranty or agreement relating to the Website that is not

      expressly set out in the Terms, and no such representation, warranty or agreement has any effect from the date you agreed to these Terms.