Вторник, 21 мая 2024

Freedom Celebrity Ballet Gala соберет мировых звезд

7-8 октября 2023 года впервые в своей истории Курион станет центром мирового балета. 12 звезд из шести ведущих театров мира представят самые знаковые сцены и яркие адажио из классических шедевров и современных постановок под живой аккомпанемент кипрского оркестра Commandaria в рамках сотрудничества Freedom Finance Europe и арт-проекта Celebrity Gala.

Начиная со II века до н.э. в античном театре Куриона ставили классические пьесы Эсхила, Софокла, Эврипида. Затем здесь проводили собрания и гладиаторские бои. В новейшей истории Курион выступает площадкой для театральных режиссеров со всего мира, соединяя прошлое и настоящее, придавая новое звучание античным трагедиям. В преддверии Freedom Celebrity Ballet Gala мы поговорили с организаторами проекта.

Евгения Шлыкова, организатор Celebrity Ballet Gala

– Расскажите, пожалуйста, в чем главная идея и миссия проекта?

– Идея Celebrity Ballet Galа родилась из мечты – сделать балетное представление в декорациях античного амфитеатра Куриона. Балетный и оперный мир знает Арену ди Верона, Арену Пула в Хорватии, Курион же известен далеко не всем. Но мы понимали, что античный амфитеатр, который находится на Кипре, в таком невероятном историческом месте, где переплетается прошлое и настоящее, – он просто идеально подходит для красивого балетного действа.

Когда живешь в Европе, привыкаешь к определенному уровню оперы, балета, и это, пожалуй, единственное, чего многим не хватало на Кипре. Конечно, можно было сесть в самолет и улететь в Париж или Милан, но пандемия заставила нас осознать, что лучше создавать что-то свое здесь, на Кипре. Наша миссия – нанести Кипр на культурную карту мира, сделать его точкой притяжения знаковых проектов мировой культурной жизни, а не только прекрасным местом для пляжного отдыха.

Движение к нашей мечте мы начали с проекта Celebrate the Love, который мы провели в начале года. 14 и 15 февраля в Лимассоле и Никосии мы представили гала-концерт с участием премьеров из Большого театра, Кремлевского дворца, Михайловского театра, English National Theatre, Astana Opera, HET National Ballet, Staatsballett Berlin. Мы показывали отрывки из известнейших балетов, посвященных любви, а также современные хореографические постановки. И без ложной скромности могу сказать, что мы получили невероятно позитивный отклик, потому что такого уровня балета на Кипре еще не было. После этого мы продолжили идти к реализации нашей мечты – привезти звезд мирового балета в амфитеатр Куриона. И здесь мы смогли объединить наши усилия с нашими партнерами – компанией Freedom Finance Europe, чтобы вместе создать этот новый, еще более амбициозный проект, который мы представим 7-8 октября.

Игорь Цвирко, художественный руководитель Celebrity Gala:

– Что для вас является самым важным в этом проекте?

– Впервые в своей многовековой истории Курион будет принимать Freedom Celebrity Ballet Gala, и на нас как на первопроходцах лежит огромная ответственность. Мы изначально хотели привезти балет на Курион, так как это историческое место не только с точки зрения истории Кипра, но и истории создания театра. Наш проект тоже станет историческим событием в новейшей летописи Куриона, и в этом мы видим нашу миссию – сделать Курион признанным культурно-историческим центром, привлекающим зрителей со всего мира.

– На сайте проекта Celebritygala.eu анонсировано участие 12 знаменитостей из шести ведущих театров мира – расскажите, пожалуйста, об этих артистах. Насколько сложно было собрать такой звездный состав?

– На сегодняшний день у нас есть подтверждение от всех участников, и уже без преувеличения можно сказать, что такой по-настоящему яркий состав звезд балета мировой величины Кипр принимает, пожалуй, впервые. Рис Кларк и Ясмин Нагди (Royal Opera House), Адамжан Бактияр и Агейрим Бекетаева (Astana Opera), Давид Мотта Соарес и Ксения Овсяник (Staatsballet Berlin), Мотоми Кийота и Татьяна Мельник (Hungarian State Opera), Игорь Цвирко и Кристина Кретова (Большой театр). Однако в жизни невозможно все запланировать заранее на сто процентов, поэтому в случае форс-мажоров будет равноценная замена артистов.

Некоторые из артистов принимали участие в нашем первом проекте Celebrate the Love, им очень понравилось, и они с удовольствием приняли предложение выступить в античном театре Куриона.

– Что вы можете сказать о Курионе как о площадке: насколько она подходит для того, чтобы реализовать все задуманное?

– Когда я впервые посетил Курион, мое первое впечатление было таково – да, здесь можно и нужно реализовывать наш проект, но с учетом многих факторов, чтобы все сделать на высоком уровне. На какой высоте должна находиться сцена, насколько далеко она должна быть выдвинута к зрителю, как обезопасить артистов от травм и еще огромное количество аспектов – мы проделали огромную работу, чтобы зритель получил максимум удовольствия и захотел прийти к нам еще и еще раз.

– Планируете ли вы еще проекты в амфитеатре Куриона?

– Мы хотели бы привезти в амфитеатр Куриона полноценный спектакль. С организационной точки зрения это еще сложнее, но для нас сложности, наоборот, служат мотивацией идти вперед, развивать проект и дарить для всех радость от соприкосновения с преображающей силой искусства.

Виктория Дьякова, ивент-менеджер Freedom Finance Europe

– Расскажите, пожалуйста, о роли Freedom Finance Europe в данном проекте и его значимости для вашей компании?

– Все знают нашу компанию как сильный финансовый институт на Кипре, но не все знают, что здесь расположена штаб-квартира нашей компании. Поэтому мы прекрасно понимаем ту социальную роль, которую мы выполняем для острова, поддерживая культурные, спортивные и общественно значимые проекты.

Мы в качестве гостей остались под большим впечатлением от первого проекта Celebrate the Love и сразу же – уже в качестве соорганизаторов – поддержали идею привезти балет. Очень важно проводить такие мероприятия, поддерживать высокий культурно-исторический уровень Кипра. И в этом вопросе мы ощущаем поддержку со стороны властей Кипра.

Предстоящее мероприятие действительно является уникальным. В него вложено такое огромное количество сил и любви стольких людей, что оно никого не оставит равнодушным. К нам уже едут гости со всего мира. Мы приготовили все необходимое с точки зрения организации, чтобы каждому зрителю было удобно и комфортно и чтобы каждый смог насладиться красотой балета в античных декорациях древнего Куриона. Мы рады быть частью такого грандиозного представления. Freedom Finance Europe намерена продолжать поддержку социокультурных проектов на Кипре.

Купить билеты можно по ссылке.

Материалы предоставлены компанией Freedom Finance Europe

Share on vk
Share on odnoklassniki
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on telegram
Share on facebook
Подписка на новости
Еженедельный дайджест новостей
"Вестника Кипра"
Подпишитесь бесплатно прямо сейчас!
Подписка на новости

Подпишитесь на еженедельный дайджест новостей “Вестника Кипра” бесплатно прямо сейчас!

    1            Application of terms

    1.1        These Terms apply to your use of the Website. By accessing and using the Website:

    a            you agree to these Terms; and

    b            where your access and use is on behalf of another person (e.g. a company), you confirm that you are authorised to, and do in fact, agree to these Terms

    on that person’s behalf and that, by agreeing to these Terms on that person’s behalf, that person is bound by these Terms.

    1.2        If you do not agree to these Terms, you are not authorised to access and use the Website, and you must immediately stop doing so.

     

    2            Changes

    2.1        We may change these Terms at any time by updating them on the Website. Unless stated otherwise, any change takes effect immediately. You are       responsible for ensuring you are familiar with the latest Terms. By continuing to access and use the Website, you agree to be bound by the changed

    Terms.

    2.2        We may change, suspend, discontinue, or restrict access to, the Website without notice or liability.

    2.3        These Terms were last updated on 29th May 2020.

     

    3            Definitions

    In these Terms:

    including and similar words do not imply any limit

    Loss includes loss of profits, savings, revenue or data, and any other claim, damage, loss, liability and cost, including legal costs on a solicitor and own client basis

    personal information means information about an identifiable, living person

    Terms means these terms and conditions titled Terms and conditions of use

    Underlying System means any network, system, software, data or material that underlies or is connected to the Website

    We, us or our means VESTNIK KIPRA Group

    Website means https://vkcyprus.com/

    You means you or, if clause 1.1b applies, both you and the other person on whose behalf you are acting.

     

    4            Your obligations

    4.1        You must provide true, current and complete information in your dealings with us and must promptly update that information as required so that the

    information remains true, current and complete.

    4.2        You must:

    a not act in a way, or use or introduce anything (including any virus, worm, Trojan horse, timebomb, keystroke logger, spyware or other similar feature) that in any way compromises, or may compromise, the Website or any Underlying System, or otherwise attempt to damage or interfere with the Website or any Underlying System; and

    b unless with our agreement, access the Website via standard web browsers only and not by any other method. Other methods include scraping, deep-linking, harvesting, data mining, use of a robot or spider, automation, or any similar data gathering, extraction or monitoring method.

    4.3 You indemnify us against all Loss we suffer or incur as a direct or indirect result of your failure to comply with these Terms.
     

    5            Intellectual property

    We (and our licensors) own all proprietary and intellectual property rights in the Website (including all information, data, text, graphics, artwork, photographs, logos, icons, sound recordings, videos and look and feel), and the Underlying Systems.

     

    6            Disclaimers

    6.1        To the extent permitted by law, we and our licensors have no liability or responsibility to you or any other person for any Loss in connection with:

    a the Website being unavailable (in whole or in part) or performing slowly;

    b any error in, or omission from, any information made available through the Website;

    c any exposure to viruses or other forms of interference which may damage your computer system or expose you to fraud when you access or use the Website. To avoid doubt, you are responsible for ensuring the process by which you access and use the Website protects you from this; and

    d any site linked from the Website. Any link on the Website to other sites does not imply any endorsement, approval or recommendation of, or responsibility for, those sites or their contents, operations, products or operators.

    6.2        We make no representation or warranty that the Website is appropriate or available for use in all countries or that the content satisfies the laws of all

    countries. You are responsible for ensuring that your access to and use of the Website is not illegal or prohibited, and for your own compliance with

    applicable local laws.

     

    7            Liability

    7.1        To the maximum extent permitted by law:

    a you access and use the Website at your own risk; and

    b we are not liable or responsible to you or any other person for any Loss under or in connection with these Terms, the Website, or your access and use of (or inability to access or use) the Website. This exclusion applies regardless of whether our liability or responsibility arises in contract, tort (including negligence), equity, breach of statutory duty, or otherwise.

     

    8            Privacy policy

    8.1        You are not required to provide personal information to us, although in some cases if you choose not to do so then we will be unable to make certain sections of the Website available to you. For example, we may need to have your contact information in order to provide you with updates from our Website.

    8.2        The personal information you provide to us is collected and may be used for communicating with you, statistical analysis, the marketing by us of products

    and services to you, credit checks (if necessary), and research and development.

    8.3        We may also collect technical information whenever you log on to, or visit the public version of, our Website. This may include information about the way

    users arrive at, browse through and interact with our Website. We may collect this type of technical information through the use of cookies and other

    means. Cookies are alphanumeric identifiers that we transfer to your computer’s hard drive to enable our systems to recognise your browser. If you want

    to disable cookies, you may do so by changing the settings on your browser. However, if you do so, you may not be able to use all of the functions on the

    Website. We use the technical information we collect to have a better understanding of the way people use our Website, to improve the way it works and

    to personalise it to be more relevant and useful to your particular needs. We may also use this information to assist in making any advertising we display

    on the Website more personalised and applicable to your interests.

    8.5        Generally, we do not disclose personal information to third parties for them to use for their own purposes. However, some of the circumstances in which

    we may do this are:

    a            to service providers and other persons working with us to make the Website available or improve or develop its functionality (e.g. we may use a third

    party supplier to host the Website);

    b I         n relation to the proposed purchase or acquisition of our business or assets; or

    c            where required by applicable law or any court, or in response to a legitimate request by a law enforcement agency.

    8.6        Any personal information you provide to us may be stored on the secure servers of our trusted service providers

     

    9            Suspension and termination

    9.1        Without prejudice to any other right or remedy available to us, if we consider that you have breached these Terms or we otherwise consider it

    appropriate, we may immediately, and without notice, suspend or terminate your access to the Website (or any part of it).

    9.2        On suspension or termination, you must immediately cease using the Website and must not attempt to gain further access.

     

    10         General

    10.1      If we need to contact you, we may do so by email or by posting a notice on the Website. You agree that this satisfies all legal requirements in relation to written communications.

    10.2      These Terms, and any dispute relating to these Terms or the Website, are governed by and must be interpreted in accordance with the laws of the

    Republic of Cyprus.

    Each party submits to the non-exclusive jurisdiction of the Courts of the Republic of Cyprus in relation to any dispute connected with these Terms or the

    Website.

    10.3      For us to waive a right under these Terms, the waiver must be in writing.

    10.4      Clauses which, by their nature, are intended to survive termination of these Terms, including clauses 5, 6, 7, 10.1, continue in force.

    10.5      If any part or provision of these Terms is or becomes illegal, unenforceable, or invalid, that part or provision is deemed to be modified to the extent

    required to remedy the illegality, unenforceability or invalidity. If a modification is not possible, the part or provision must be treated for all purposes as

    severed from these Terms. The remainder of these Terms will be binding on you.

    10.6      These Terms set out everything agreed by the parties relating to your use of the Website and supersede and cancel anything discussed, exchanged or

    agreed prior to you agreeing to these Terms. The parties have not relied on any representation, warranty or agreement relating to the Website that is not

    expressly set out in the Terms, and no such representation, warranty or agreement has any effect from the date you agreed to these Terms.